Wat zijn enkele aanpassingen van rozen?

11/19/2010 by Ezequias

Wat zijn enkele aanpassingen van rozen?

Griekse dichter Sappho gekroond rozen de '' koningin der bloemen.'' Duizenden jaren later, beschouwen velen nog steeds deze mooie, geurige bloem de standaard waarmee alle andere bloemen zijn beoordeeld. Aanpassingen hebt ingeschakeld deze bloeiende planten om te gedijen voor generaties. Structurele aanpassingen of fysieke kenmerken waarmee een organisme om te overleven en te reproduceren, zijn langzaam ontwikkeld na verloop van tijd; de roos heeft verschillende.

Doorn

De stekels op de stengel van een rozenstruik zijn een voorbeeld van een aanpassing. Ze zijn niet waar doornen, omdat zij van oorsprong uit de stam de epidermis zijn, maar deze sikkel-vormig uitsteeksels toestaan de roos vast te klampen aan andere vormen van vegetatie zoals klimt. Ze ook kunnen ontmoedigen browsen door herbivoren, maar ze meestal niet te voorkomen. Herbivoren knabbelen in het algemeen op de toppen van de bladeren in plaats van de stengels. Rozen hebben een verschillende aanpassing--de mogelijkheid om te overleven ondanks het verlies van gebladerte--in reactie op dit scenario ontwikkeld.

Kleuring

Kleur is een andere voor de hand liggende aanpassing rozen hebben ontwikkeld na verloop van tijd. De grote rode, roze of witte bloemblaadjes trekken bestuivende insecten. De primaire bestuivers van rozen zijn bijen, en ze worden aangetrokken door deze felle kleuren van een afstand. Zonder bestuiving, kunnen de meeste rozen niet reproduceren.

Geur

Naast hun mooie kleur produceren veel wit en bleke roze rozen vluchtige esters, dat zijn chemicaliën die mensen als een zoete, florale geur die aangenaam voor ons gevoel van geur waarnemen. Deze geuren, zijn echter bedoeld voor het aantrekken van insecten, vooral de bestuiving van bloemen, honing en bumble bees. De productie van deze chemische stoffen is nog een andere aanpassing van rozen.

Andere aanpassingen

Hoewel de meeste rozen worden bestoven door insecten, zijn sommige soorten geëvolueerd met een verschillende aanpassing. Rozen gevonden in winderige bergachtige gebieden van Nieuw-Zeeland, Australië, Europa, West Azië, Noord Afrika en Zuid-Amerika worden bestoven door de wind in plaats van bijen. Sommige cultivars hebben andere aanpassingen voor overleving in een specifiek gebied van de klimatologische ontwikkeld. Rozen die in de natte Pacific Northwest bloeien, bijvoorbeeld, zouden verwelken in de hete zomers van het Amerikaanse zuiden.

Related Articles