Wanneer te snoeien klimrozen

10/30/2011 by Ezequias

Wanneer te snoeien klimrozen

Canes op klimrozen groeien krachtig, klimmen langs de hekken of andere ondersteunt. Deze hardy planten liever volle zon en vochtige, voedselrijke grond. Naast de goede basis groeiomstandigheden wellicht klimrozen wat extra onderhoud, met inbegrip van bemesten en snoeien. Bieden optimale groeiomstandigheden voor klimrozen minimaliseert de snoei nodig door deze planten.

Timing

Lente geschikt voor rozen snoeien. Verwijderen dood hout in het begin van de lente tot laat ruimte voor nieuwe stokken. Klimrozen gedijen met alleen licht snoeien om beschadigde gebieden. Andere snoeien dient te gebeuren als nodig is om de gewenste vorm. Voorkomen bloem verwijdering door te wachten tot na de eerste bloeiperiode, tenzij de klimmen roos is een cultivar die maar één keer bloeit. In dat geval vul alle snoeien vroeg in het seizoen wanneer de plant blijft slapende. Klimrozen niet gegeven een trellis of andere structuur voor steun moeten zwaarder trimmen om hen te houden onder controle. Dit is niet schadelijk voor de plant maar bladeren klimrozen op zoek meer als een struik met een verticale groei gewoonte.

Voordelen

Snoeien stimuleert nieuwe groei op planten. Correct gedaan, stimuleert het ook nieuwe stokken om te groeien in de gewenste richting, versterking van de juiste algemene vorm. Snoeien na de eerste bloei om de plant te produceren meer toppen. Nauw onderzoeken klimrozen terwijl snoeien om te vangen tekenen van ziekte of insect parasitaire aandoeningen vroegtijdig de kans op vroegtijdige behandeling en overlevingskansen te verbeteren. Bloemen tijdens afgekapt snoeien werk goed in bloemstukken, zoals de meeste klimrozen grote bloemknoppen hebben.

Proces

Altijd scherper snoeischaar vóór gebruik. Dit zorgt voor een schoon gesneden, minimalisering van schade aan de riet. Snoeien verticale stokken te verhogen van de groei van laterale ones, waar de bloemen verschijnen. Dit verhoogt het aantal bloemen. Knippen en laterale takken terug naar de vijfde knop ter bevordering van gezonde groei en overvloedige bloei. Make knipt bij een diagonaal, en nieuwe stokken zal groeien in de richting van het deelstuk uitmaakt.

Overwegingen

Stropdas lange stokken losjes aan nabijgelegen ondersteunende structuren met koord of touw tuinieren. Dit helpt stimuleren groei in de gewenste richting, minimaliseren van de noodzaak van snoeien. Vermijd overmatige bemesting om snoeien de eisen, omdat te veel meststof in aanzienlijke gebladerte creatie resulteert. Gecontroleerde bevruchting verbetert bloei, als de plant al zijn energie in het produceren van gebladerte niet zetten. Als algemene regel geldt niet meer dan 1,36 kg. per 1.000 vierkante voet van stikstof-meststof driemaal per groeiseizoen. Voltooien van een bodem test voordat vruchtbaarmakende om nauwkeurige informatie op specifieke nutriënten behoeften te verkrijgen.

Related Articles