Voordelen van fenegriek voor vrouwen

10/28/2011 by Ezequias

Voordelen van fenegriek voor vrouwen


Fenegriek is een kruid dat vaak in de Middellandse zee gevonden wordt. Terwijl het vaak als een culinaire spice gebruikt wordt, heeft het ook historisch gebruikt als een remedie en gezondheid kruidensupplement. Vrouwen profiteren vooral ter aanvulling van hun dieet met fenegriek.

Verminderde Hot Flushes

Fenegriek bevat diosgenin, een stof met eigenschappen die vergelijkbaar met oestrogenen zijn. Tijdens de menopauze ervaren vrouwen vaak hot flushes als gevolg van de vermindering van oestrogeen geproduceerd. De diosgenin gevonden in fenegriek kan het stimuleren van het lichaam zoals oestrogeen te helpen hot flushes aanzienlijk verminderen.

Toename Libido

Als gevolg van een hoge concentratie van furostanol saponinen, fenegriek ook gebleken te verheffen van seksuele hormonen. Hierdoor is het een goede remedie voor vrouwen die voelen dat hun libido markeert. Hoewel fenegriek niet een afrodisiacum is, heeft het bekend om zowel mannen als vrouwen meer geïnteresseerd is in de omgang dan ze anders zouden zijn.

Vermindering van de menstruele krampen

Vrouwen die regelmatig nemen van zaden van fenegriek merken een verlaging van de krampen en pijn die zij tijdens hun menstruele cycli ervaren. Thee met fenegriek kan ook helpen verlichten menstruatiepijn.

Vermindering van de spijsvertering problemen

Volgens de Amerikaanse Department of Health and Human Services, zijn ongeveer 75 procent van alle mensen die lijden aan Prikkelbare darmsyndroom (IBS) vrouwen. Fenegriek is bekend om te helpen voorkomen van obstipatie en hulp bij het oplossen van bovenmatig slijm in het spijsverteringskanaal, die kunnen helpen bij het minimaliseren van IBS. Fenegriek helpt ook bloed zuiveren en handhaven van de stofwisseling.

Toename van de melkproductie

Voor vrouwen die zijn zogende, kan melkproductie worden verhoogd door de consumptie van fenegriek. In het bijzonder de olie gevonden in fenegriek verhoogt de productie van de melk. Dit is een natuurlijke kruiden oplossing voor vrouwen die zich zorgen maken dat hun melkproductie niet genoeg voor hun pasgeborene is.

Related Articles