Tafellinnen standaard maten

06/15/2011 by Ezequias

Tafellinnen standaard maten

Of u van plan bent een formele gebeurtenis of gewoon wilt verbergen een gekraste tafelblad, zijn tafellinnen een veelzijdig decoreren instrument. Tafellinnen worden vervaardigd in een breed scala van kleuren, vormen en ontwerpen. Tafelkleden, servetten, placemats en tabel lopers zijn leverbaar in standaard maten ontworpen om te passen de meeste tabellen.

Tafelkleden

De meeste tabellen zijn gebouwd in standaard maten en vormen. Hetzelfde geldt voor tafelkleden. Er zijn vier basisvormen. Vierkante tafelkleden zijn verkrijgbaar in een traditionele 52-bij 52 inch maat. Dit is geschikt voor een standaard vierkante tafel die biedt plaats aan vier diners. Hoewel er andere standaard maten beschikbaar zijn, zijn de twee meest voorkomende rechthoekige maten 52-door-70 inch en 60-door-84 inch. Tafelkleden voor ovale tafels, ook bekend als circuit tabellen, zijn verkrijgbaar in maten van 60-door-102 duim, 60-door-120 inch en 60-door-144 inch. Ronde tafelkleden zijn verkrijgbaar in allerlei maten, met een 70-inch en 90-inch diameter worden de meest voorkomende. Bij het meten van een tafel voor een tafellaken, is het essentieel dat de lengte van de druppel. De "drop" is de hoeveelheid stof die over de rand van de tafel hangt. Een daling van de 8-inch wordt beschouwd als het minimum voor een goede pasvorm. Een daling van 10 tot en met 12 inch wordt als normaal beschouwd. Een daling van de vloer-lengte wordt meestal gebruikt voor formele zaken. Dit is 29 tot 30 inch, de standaardhoogte van tabellen.

Servetten

Een linnen servet lijkt misschien extravagant, maar doek in plaats van papieren servetten voegen een aanraking van elegantie aan elke zaak. Servetten komen in een verscheidenheid van formaten afhankelijk van de gelegenheid. Cocktail servetten zijn de kleinste en zijn gewoonlijk 6 inch vierkante. Lunch servetten worden gebruikt voor formele lunches of brunch en meestal meet 18 inch vierkante. De standaardgrootte van een servet diner is 22 inch plein. Buffet servetten zijn het grootst, van 27 inch vierkante.

Placemats

Linnen placemats zijn een leuk alternatief voor tafelkleden voor een ongedwongen samenzijn. Placemats zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Er zijn geen hard-and-fast regels, als u niet zeker van de beste vorm bent te gebruiken op uw tafel, is er een algemene gids. Ronde placemats zijn het meest geschikt is voor ronde tafels. Ronde placemats zijn beschikbaar in een standaard 14-inch diameter. Vierkante placemats werken het beste op vierkante tafeltjes en zijn beschikbaar in een standaard meting voor 13 inch vierkante. Rechthoekige placemats zijn de perfecte keuze voor een rechthoekige tafel en zijn verkrijgbaar in de afmetingen van 12-16 inch en 13-door-19 inch. Ovale placemats zijn het meest geschikt voor ovale tafels en zijn beschikbaar in een standaard formaat van 12-door-18 inch.

Tabel lopers

Ook bekend als sjaals, hebben tabel lopers eeuwenlang gebruikt als een middel voor het decoreren van een tabel. Een tabel loper kan zelfstandig worden gebruikt of met de coördinatie van de placemats. Ze worden vaak gebruikt met een tafellaken toe te voegen een vleugje kleur tijdens formele evenementen. Tabel lopers worden traditioneel in de lengte geplaatst op een tafel, maar gebruikte widthways te verhullen een blad kunnen worden. Standaard breedtes zijn 10 inch, 12 inch en 15 inch. Standaardtabel runner lengtes meten 54 inch, 72 inch, 90 inch, 108 inch en 120 inch.

Related Articles