Hoe te snijden hout schroeven

08/26/2016 by Ezequias

Hoe te snijden hout schroeven


In de vroege dagen van de luchtvaart, waren de meeste propellers gesneden uit hout. Met wat geduld, kunt u een houten propeller te snijden. Voor uw eerste propeller is het een goed idee om een propeller ontwerpsjabloon om mee te werken. Als uw doel is te snijden een propeller voor een echte vliegtuig, krijgt carving een propeller model van balsahout de eerste keer u enkele goede ervaring voordat proberen aan te pakken veel grotere schalen. De volgende stappen zijn gebaseerd op een twee-blads schroef met een diameter van 10 inch.

Instructies

1 Bereken de grootte van balsahout nodig op basis van de afmetingen van uw plannen of de sjabloon. De lengte van het hout moet 0,5 inch groter dan de diameter van de schroef. Om te bepalen van de breedte, deelt u de diameter van de schroef door 7. Voor de hoogte, deelt u de diameter door 1.7. Bijvoorbeeld, vereist een 10-inch diameter schroef een stuk hout 10,5 inch lang, 1.4 inch hoog en 5.9 inch breed.

2 plaats de houten flat op uw tafel en een diagonale streep over de volledige breedte van het hout. Vervolgens snijd het hout langs de diagonale lijn, zodat hebt u twee driehoekige vorm helften.

3 plaats de twee helften zoals ze waren voordat u ze snijden. Schuif de twee helften van elkaar langs de gesneden lijn tot slechts de helft een duim overlapt. Dit is het standpunt dat de helften worden zal wanneer ze worden verlijmd. Markeer het overlappingsgebied op elk stuk met een potlood.

4 Breng een dun laagje witte lijm naar de laatste halve inch van de punt van elke driehoek, dan Monteer ze zoals ze aan het eind van stap 3 waren, overlapping met een halve inch. Klem de twee stukken samen en laat de lijm droog 's nachts.

5 zet de schroef, zodat die ene uiteinde is naar u toe gericht. Dit is het topje van de propeller wanneer het is gesneden, maar het is nog steeds rechthoekige in dit stadium. Teken een diagonale lijn van linksonder naar de top juiste hoeken van het einde.

6 Carve uit een splinter van hout uit de linker bovenhoek van de rand. Dit zal u herinneren aan welke kant van het hout om te beginnen met snijwerk.

7 draai de schroef rond, zonder het wegknippen van het ondersteboven, en herhaal stap 5 en 6 voor het andere uiteinde van de schroef.

8 carve de rand van het bos van het centrum van de schroef naar buiten, in een gebogen vorm, naar de hoeken die u afgeschoren. Verwijzen naar uw plannen als u snijden.

9 het hout ondersteboven en snijden de onderkant van het hout volgens de plannen voor uw propeller.

10 carve de hoeken van beide uiteinden totdat ze worden afgerond in een shape komt te staan door uw plannen.

11 boor een gat door het midden van de propeller tot een omvang die nodig is voor het model prop schacht.

12 zand de propeller met schuurpapier. Uw propeller is nu klaar voor de spuiter, of voor een proefrit.

Related Articles