Hoe om te scannen op een externe harde schijf voor virussen

08/25/2012 by Ezequias

Hoe om te scannen op een externe harde schijf voor virussen

Een externe harde schijf op virussen scannen is niet moeilijker dan het scannen van uw interne harde schijf, en is net zo belangrijk. Een externe harde schijf met een virus kan infecteren elke computer die het aangesloten als de "autoplay"-instelling is ingeschakeld, dus als u denkt uw externe harde schijf kan een virus dat, probeer het scannen op de computer het aangesloten op het moment. Dit zal voorkomen dat het virus zich verspreiden naar andere computers. Macs zijn meestal immuun voor de dezelfde virussen die Windows-PC's pest, dus maak je geen zorgen over Windows naar Mac kruisbesmetting.

Instructies

• Downloaden en installeren van antivirus software (zie bronnen) als u niet reeds op uw computer hebt. Controleren op updates; nieuwe virussen worden gemaakt, zodat u zult willen ervoor zorgen dat uw computer is beveiligd tegen zoveel mogelijk. U hoeft niet een fortuin te besteden--er is overvloed van efficiënte antivirus software die niet een cent kost.

• Open uw antivirus programma. U hebt de optie om de gehele computer te scannen, of selecteer een station of de map die u wilt scannen. Als u niet reeds hebt, kan het betalen voor het scannen van de hele computer op virussen voordat u naar uw externe schijf.

• Identificeer uw externe harde schijf. De "C:" drive is uw belangrijkste harde schijf, en uw station "D:" is waarschijnlijk een partitie van de harde schijf met systeem back-upbestanden. Uw externe harde schijf kan een naam--meestal de naam van de fabrikant--hebben maar als je nog niet kunt vinden, open "My Computer" en zoek naar het pictogram met een foto van een externe harde schijf. Steeds vast? Verwijder de harde-schijf, wacht tien seconden en sluit het vervolgens weer. Welk pictogram verdwijnt en verschijnt vervolgens weer staat voor het station waarnaar u zoekt. Onthoud naar de naamwoord, en vervolgens dat station met behulp van uw antivirusprogramma te scannen.

• Wanneer uw antivirus software klaar is met het scannen van uw externe harde schijf, het zal u vertellen als er geïnfecteerde bestanden zijn. Sommige antivirus programma's zal het verwijderen van deze bestanden zonder dat wordt gevraagd, maar anderen zal vergen u voor het eerst hun verwijdering te bevestigen.

Related Articles