Het instellen van de convergentie-knoppen op een projectie-TV van Sony

12/03/2010 by Ezequias

Het instellen van de convergentie-knoppen op een projectie-TV van Sony

Projectie TV's bieden een zeer goed beeld op een groot scherm. Rear-projectie sets gebruiken een reeks van lenzen en spiegels om te projecteren van een afbeelding op de achterkant van het scherm. Veel van deze sets, met name de oudere modellen, zijn onderworpen aan convergentie problemen. Spiegels en lenzen kunnen worden uitgelijnd. Een of meer van de lichten rood/groen/blauw kunnen ook worden "off", of de lamp kan burn-out. Sony projectie sets kunnen de gebruiker aan te passen van de convergentie, handmatig of automatisch. Als het probleem niet wordt opgelost aanpassen van de convergentie, de convergentie van Bestuur waarschijnlijk behoeften gerepareerd.

Instructies

1 Schakel de set. De convergentie die zal u moeten zitten kundig voor het bekijken van het scherm instellen.

2 Verwijder het voorpaneel van het toestel bloot van de convergentie-knoppen. Gebruik een schroevendraaier, indien nodig.

3 zet de knoppen langzaam, één filter tegelijk aan de lijnen op het scherm verplaatsen naar rechts of links, omhoog of omlaag totdat de regels zijn in het centrum van het scherm. Wanneer geconvergeerd naar behoren de regels zullen vormen een wit kruis.

4 Herhaal de stappen als kleuren worden weer gescheiden. De convergentie mogelijk moet regelmatig worden gereset als zwaartekracht en gebruik de onderdelen veroorzaken te verschuiven binnen de set.

Related Articles